10 Eylül 2022 Cumartesi

Bitki Besini Sıvı


Bitki besin gruplarını incelediğimizde en çok gelen soru bitki besininde katı mı? Yoksa Sıvı bitki besinimi daha çok faydası olur? Sorusuna cevap vermeye çalışacağız. İlk önce ihtiyacın ne olduğunu ve nerede kullanılacağını tespit etmek gerekiyor. Bitki eğer kaktüs ya da sukulent tarzı bir bitki ise yüksek azot ve fosfor ve potasyum ihtiyacı duyacağından bu mineralleri hızlı alıp bünyesine katması gerekiyor. Bu bağlamda hızlı emilme ve bitkinin kullanımı açısından ilkbahar ve yaz aylarında yapılacak gübreleme için sıvı bitki besini kullanımı daha uygun olacağı kanaatindeyiz.



Birçok bitki besini içerisinde neden sıvı bitki besini derseniz eğer ayrıntılı olarak size anlatmaya çalışayım. Örneğin kaktüs yetiştiriyorsunuz. Kaktüs bitkisinin ilk tohumdan çıkma anında ihtiyaç duyacağı Fosfor ve Potasyum toprakta hazır olursa, tohum gözünü açtığında kendini baskılamadan direk olarak benim ihtiyacım olan her besin bu toprakta mevcut deyip hiçbir şekilde strese girmeden hızlı bir şekilde büyümeye başlayacak. Zaman içerisinde güçlü kökler oluşacak ve bu güçlü kökler sayesinde besin arayışı hızlanacak. Burada ihtiyacı olan sıvı bitki besini içeriğindeki Demir, Çinko, 
Bakır ve Kalsiyumun sıvı bitki besini sayesinde bütün toprağa karışacağından kök ulaşabildiği her yerde istediği besine ulaşacaktır. Burada önem arz eden durum bu besinlerin ne kadar toprakta barınabileceği ve varlıklarını sürdürebilecekleridir.  İçerik bakımından zengin Hümik ve Fülvik Asit sayesinde bir yıldan fazla toprakta işlevini kaybetmeden barınmasına ve açık deniz yosunu ve solucan gübresi sayesinde toprağa tutunarak akıp gitmemesine sebep olmaktadır.

Yukarıda açıkladığımız sebeplerden dolayı sıvı bitki besini diğer bitki besinleri ve besin takviyelerine göre çok çok avantajlı olduğu aşikârdır. Bu kapsamda yaptığımız incelemeler neticesinde karşımıza çıkan Egzotik Garden için FerPlus gübre tarafından özel üretilmiş sıvı bitki besini denemenizi tavsiye ederim. Tanıtım fiyatı 9.90 TL. Yüksek miktarda ihtiyacı Azot, Fosfor, Potasyum, Demir, Çinko, Bakır ve Kalsiyumun yanı sıra Hümik, Fülvik Asit barındıran sıvı bitki besini tamamen organiktir.

Sanatçı Pr Çalışması - Son Dakika Magazin Haberleri - Sektörel Haberler - Kişisel Markalaşma

https://sites.google.com/view/public-relations-pr/

https://sites.google.com/view/pr-calimasi

https://sites.google.com/view/brandnews/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder