10 Eylül 2022 Cumartesi

Gymnocalycium kaktüs

ÖNEMLİ ; Başka bir yerden alacağınız Gymnocalycium kaktüs'ün aşılı olmamasına dikkat edin. Aşılı Gymnocalycium kaktüs aldığınızda orjinal hali için köklendirme ye çalışıp aşıdan ayırmak isteyeceksiniz, bu işlem çok zor olduğu için başaramayıp kaktüsünüzün ölümüne sebep olacaktır. Ayrıca aşılı hali ile hiç bir koleksiyonluk değeri yoktur. Aşı hızlı büyümesi için yapılır fakat, aşı neticesinde bir çok karakteristik özelliğini kaybeder.

Gymnocalycium Cinsleri

Gymnocalycium cinsi yüz'den fazla türü içerir. Gymnocalycium kaktüslerde koleksiyoncular tarafından En çok ilgi gören türler şu şekildedir.
Gymnocalycium bruchii
Gymnocalycium horstii
Gymnocalycium hossei
Gymnocalycium Mihanovichii
Gymnocalycium pflanzii
Gymnocalycium saglionis
Gymnocalycium spegazzinii
Gymnocalycium stellatum
Gymnocalycium stenopleurum

Gymnocalycium Bakımı

  1. Yavru alımı kolaydır fakat yavrular çoğu zaman anacın özelliğini taşımazlar. Aşı yolu ile yavrular büyütülür. Köklenme çok zordur. 
    .Источник: https://frutos.info/2qo9sqb-kaktusy/_gimnokalitsium-uchod-i-razmnozhenie
  2. Dinlenme dönemi  Kış döneminde kaktüsler sık sık sulama yapılmaz. Kış döneminde uykuya yatması sağlanır. Bu sırada  sıcaklığın 10 ° C'yi aşmaması arzu edilir.
  3. Soğuk hava koşullarına dayanıklıdır; fakat sıcak havalarda daha hızlı gelişim gösterir.
  4. Su isteği sıcak ortamlarda, soğuk ortamlara kıyasla daha çok su ister. Sulama, 15 günden daha sık olmamalıdır. Bitkinin su isteği, toprağının kuruluğundan anlaşılabilir. Bitkinin toprağı nemliyken bitkiye su verilmemelidir. Fazla sulama, kaktüsün ölümüne yol açar.
  5. Direk güneşe maruz bırakmayınız. Bol ışık alan havadar bir yerde durması uygundur
  6. Yavaş büyüyen bir bitki olduğu için saksı değişimi çok sık yapılmamalıdır. Bitkinin ihtiyacından daha küçük veya daha büyük saksılar kullanılmamalıdır.
  7. Sudaki mineraller, kaktüs için yeterli değildir; kaktüsün iyi gelişmesi ve sağlıklı olması için sonbahar ayında gübreleme yapılabilir. Bizim denemelerimizde en çok naturelfertilizer.info tarafından hazırlanmış özel kaktüs gübresi gelişimi hızlandırmıştır.

Tohumdan Gymnocalycium Yetiştirme denemelerinde; tohum için aynı şekilde geçirgen toprak hazırlanır. Tohumlar çok ufak olduğu için tek tek ekme imkanı yoktur. 

Serpme şeklinde tohumlar dağıtılır ve hafifçe bastırılır. Püskürtme şeklinde sulama yapılır üstü ince bir naylon ile kapatılır ( nemin hapsedilmesi için) güneşten uzak hafif ışık alan bir alanda 22' sıcaklıkta bir haftada tohumlar çatlar ve kendini gösterir. 

Tohumların kendini göstermesinden sora tekrar püskürtme şeklinde sulanarak daha fazla ışık alan yere konur( 3 yaşına kadar hiç bir şekilde güneşe maruz kalmayacak) Tavsiye dilen 5.5'luk saksı için ortalama 20 tohumdur.

Gymnocalycium saksı değişimi ve toprak isteği Genel karışım oranları: % 40 torf + % 30 elenmiş ponza veya dere kumu, %10 mümkünse kırık tuğla parçaları, %10 hindistan cevizi torfu, %10 perlit şeklinde olması tavsiye edilse de; siz % 40 torf,  % 40 dere kumu, % 20 perlit ve çakıl taşı ile tuğla parçaları kullanabilirsiniz.

Gymnocalycium Gübre isteği iki yaşına kadar gübre ihtiyacı olmayan bir türdür. İncelemelerimizde bir çok firma tarafından ziyaretçiye ikinci bir ürün daha satabilmek için gübreleme tavsiye edilse de, Gymnocalycium kaktüslerde iki yaşına kadar gübre ihtiyacı yoktur. 

İki yaşından sonra toprak değişimi anında sonbahar ayında biz naturelfertilizer.info tarafından hazırlanan kaktüs gübresinden güzel sonuçlar aldık tavsiye ederiz.

Sanatçı Pr Çalışması - Son Dakika Magazin Haberleri - Sektörel Haberler - Kişisel Markalaşma

https://sites.google.com/view/public-relations-pr/

https://sites.google.com/view/pr-calimasi

https://sites.google.com/view/brandnews/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder